DR Penge indslag “Kend din afgift”

DR Penge “Kend din afgift” 09.05.12

Et fint indslag der sætter fokus på de stigende afgifter ved forskellige varmeforsyninger. Men, men…når der i en utæt villa fra 60’erne bliver foreslået et jordvarmeanlæg til erstatning for et gammelt oliefyr, skal de lige huske på, at der via varmepumpen, ikke kan leveres de samme temperaturer som ved et oliefyr. Det betyder jo, at der oven i prisen på de 160.000,-, der nævnes, skal udføres en ny varmeinstallation i ejendommen for at kunne levere den samme effekt.

I programmet opstilles ligeledes et alternativ med træpillefyr. Prisen på dette anlæg sammenholdes umiddelbart med jordvarmeanlægget. Hvis et pillefyr koster 160.000,- er det en absolut topmoddel der er tale om. Hvis man er indstillet på selv at have lidt arbejde med anlægget kan det jo gøres langt billigere.

Det undre mig, at det i programmet ikke slås fast, at det vil være fornuftigt at få udført en tætning og efterisolering af ejendommen, før end den nye varmekilde installeres. Hvis det blev gjort som det første vil der jo kunne spares på installeringen, da der vil være brug for en mindre varmeforsyning. Ligeledes undre det mig, at der ikke nævnes noget omkring de varmerør, der var ført fra udhusbygningen til boligen. Der kunne måske findes en bedre løsning.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: